hits

Jeg er tilbake!

Nå er det lenge siden jeg har blogget, og det har hatt sine årsaker. Fra juni og til midten av august hadde jeg en hjernerystelse, og jeg var knalldårlig. Da er ikke blogging høyest på prioriteringslisten. Og så har jeg hatt en del nedturer i høst hvor jeg rett og slett bare har gjort det jeg har måttet gjøre for å komme gjennom hverdagen. Dette har vært ganske tydelig på alle mine SoMe-kanaler. De har blitt nedprioritert. De eneste tingene som har blitt prioritert på SoMe, er Vegansnappen, Kronisksnappen og MatTilFamilien. Men jeg har måttet trappe ned der og. Jeg har en del blogginnlegg klare i hodet da. Det er mye jeg har tenkt på, og mye jeg ønsker å formidle.

I skrivende stund venter jeg på at en journalist skal ringe meg og intervjue meg om PCOS. Hun hadde lest innleggene mine her fra for to år siden og likt de. Det er jo veldig stas da! Og det passer egentlig både bra og dårlig at hun ringer i dag. Jeg har sovet dårlig i det siste, og det påvirker hormonene mine, så i dag kjenner jeg virkelig at eggløsningen er i komminga.  Jeg er ikke i form, magen vrir seg og jeg er ganske utslitt. Vanligvis ville jeg ha takket nei til avtaler i dag, men et intervju i dag passer fint for da er det lettere å formidle hvordan syndromet påvirker meg. De sier jo at bak skyene er himmelen alltid blå, og det er det jeg fokuserer på i dag. Dette blir et bra intervju!

Jeg pleier å tenke at jeg er heldig som har klart å få en normal syklus ved å endre kostholdet og å trene, at jeg har en lett form for PCOS, men når smertene kommer og jeg ser på de andre symptomene, så er det ikke like lett allikevel. På gode dager er det fort å glemme at man må passe på, at man må forebygge slik at helsa fremover blir så bra den bare kan bli! Jeg ønsker jo ikke å få noen av følgesykdommene!

Vet dere hva jeg syns er skummelt? At flere og flere får dette syndromet og at forskningen går veldig tregt. Det er ikke lenge siden jeg leste at det nå er 1 av 5 kvinner som har PCOS. Jeg er litt usikker på om det er på verdensbasis eller i USA, men det er skumle tall! Og med tanke på at mange ikke vet hva PCOS er, så er det mange som tror det bare sitter i hodet eller de blir enda sykere enn de ville ha blitt om de visste at de hadde PCOS. Dette er fra en underskriftskampanje:

"If I knew about pcos I may have been able to avoid stage 1 grade 1a endometrial cancer that metastized to stage 4 . Diagnosed with endometrial cancer at the age of 36. - Jessica"


Jeg syns det er ganske utrolig. Husk at kunnskap kan redde liv! Jeg håper det snart kommer mer kunnskap om PCOS og at det kommer en kur.

 

Jeg håper dere har det bra♥

Carpe Vita♥

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar