hits

Digge proteinbarer!

Beklager at det har vært stille fra meg en lang periode nå. Det har vært noen uker med mye sykdom(både min egen og guttungens), så da har det å blogge(og mye annet) blitt nedprioritert. Men jeg har tenkt på bloggen da, så nå er det godt å komme i gang igjen! :)

Men nå kommer et innlegg med en oppskrift. Nomnomnom!
Ofte så spiser jeg gjerne en rawbar etter trening. Jeg vet ikke hvor sunt det er, men det er nå i hvert fall godt! Men jeg vil begynne å putte i meg noe jeg VET er sunt. Så da lagde jeg bananproteinbarer! Se på den herligheten her da♥ :

Ser den ikke nydelig ut?

Og her kommer oppskriften:

2 dl av favoritt proteinpulveret ditt. Jeg brukte Better You - jordbær
1 dl kokosmel
1 dl hempfrø
2 moste bananer
1 dl kokosmelk, fullfett
1/2 dl vann (mer ved behov)
1 ts vaniljeekstrakt
1/2 dl sjokoladebiter(enten sjokoladedråper eller oppkutta sjokolade)
2 ts kokosolje
50 g mørk kokesjokolade(minst 72% kakao)

Bland sammen proteinpulver, kokosmel og hempfrø i en bolle.

I en annen bolle moser du bananene før du blander i kokosmelk, vann og vaniljeekstrakt. Når det er godt blandet, blander du i det tørre fra den andre bollen. Når det er godt blandet, blander du i sjokoladebitene.

Finn frem en form som passer i fryseren og dekk den med bakepapir. Form deigen til 10-12 barer og legg i formen. Sett de i fryseren og la stå i 20 minutter.

Mens barene stivner i fryseren, begynner du på sjokoladen som skal oppå barene. Sjokoladen og kokosoljen skal smeltes i et vannbad. Da bruker man en skål som dekker en kjele med ca 1 dl vann i. Dampen vil gjøre at skålen blir varm og sjokoladen og kokosoljen vil smelte. Mens sjokoladen og kokosoljen smelter, rører du rundt så det blir godt blandet. Når det har smeltet, tar du det av varmen og lar det kjøle seg ned bittelitt.

Ta opp proteinbarene, og bruk en spiseskje til å fordele sjokoladen over barene. Når det er gjort, legger du de tilbake i fryseren. Når sjokoladen er stivnet, er det bare å si bon appetitt! Da har du barer klare til når du trenger de. Det tar ca 5 minutter fra man tar de ut av fryseren til de er spisbare. Jeg diiiiigger disse barene, og jeg skal definitivt lage de igjen når jeg går tom♥

Håper du som leser dette har en kjempefin dag/kveld♥

Carpe vita♥

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar