hits

Jeg har aldri skjult det, men jeg har heller ikke ropt det ut...

Det tok noen år, men nå er jeg endelig kommet til et punkt i livet hvor det å være bifil har fått en sterk plass i livet mitt. Oi, det hørtes heftig ut! La meg forklare.

Jeg har visst at jeg var bifil siden ungdomsskolen. For mange er det å vite at de er noe annet enn heterofil, en stor prosess de går igjennom. De lurer på hva venner og familie vil si, hvordan livet på utsiden av det berømte skapet vil være, osv. Der har jeg aldri vært. Jeg vet ikke om det hadde noe med livssituasjonen min der og da å gjøre, men det var lissom ikke noen svær prosess. Jeg skjønte at jeg likte både gutter og jenter, og det var helt ok. Det var ikke da, eller er nå egentlig noe jeg går og roper så veldig høyt om. Jeg mener at hvem jeg faller for er min business og ingen andres. Om folk har et problem med det, så er det deres problem. Men når det er sagt, så forstår jeg og at det ikke er sånn for alle. Jeg forstår at det er en stor greie for mange og en prosess på både godt og vondt. Jeg ser kampene som har pågått og som fremdeles pågår. Samtidig så forstår jeg ikke hvorfor det er sånn. Hva har mannen(kvinnen) i gata med hvem naboen elsker? Eller hvem en fremmed elsker? Jeg syns at det er helt unødvendig at det skal foregå kamper for/mot kjærlighet. Hva er greia der lissom? For selv om det ikke står så i klartekst som på bildet under, så er det jo sånn det faktisk er. LGBTQ+ vil være seg selv og elske den de vil, mens motstanderne sier at de ikke får være seg selv og at de(motstanderne) skal bestemme hvem de får elske og hvem de skal være.
EPSON MFP image

Men en ting har endret seg i meg. Og det er etter jeg begynte å følge Hverdagsskeiv. Selv om jeg hele tiden har skjønt det jeg skrev over, så er det som det har blitt fjerna et slør jeg ikke visste var der. Jeg ser ting mye klarere og jeg kjenner at min identitet som bifil har blitt styrket. Det har ikke blitt viktig for meg å si at jeg er bifil, for jeg mener fremdeles at det er personlig og at ingen har noe med det å gjøre. Forskjellen er at jeg er mer klar for å kjempe kampen sammen med andre skeive.
En annen ting som og har skjedd, er at jeg har begynt å se tilbake på opplevelser og tanker jeg har hatt oppgjennom årene. For jeg har aldri vært i et seriøst forhold med en kvinne. Jeg har flørtet med kvinner, jeg har kysset kvinner, men aldri noe mer. Og jeg har fått spørsmålstegn satt ved legningen min pga det. For hvordan kan jeg være bifil når jeg ikke har vært i et forhold med en kvinne? Vel, jeg er fremdeles bifil. Jeg tiltrekkes av både kvinner og menn. Jeg har drømt om forhold med både kvinner og menn. Men kommentarene og mangelen på et forhold med en kvinne, har og gjort at jeg har følt meg mindreverdig i den skeive verdenen. Fordi jeg ikke har den erfaringen av å gå og holde hånd med en annen kvinne, kysse en annen kvinne på åpen gate, og bli møtt med fordommer. Jeg har på en måte følt at jeg ikke har hatt rett til å kalle meg skeiv. Eller en del av LGBTQ+ samfunnet. Men det er en B der. En B som representerer meg. Som sier at jeg er en del av det. Og det å følge Hverdagsskeiv har gjort at jeg føler at jeg har en plass der. Blant de skeive. Jeg har fremdeles et mindreverdighetskompleks jeg må jobbe med, men jeg er bevisst på det nå.

Jeg skriver forresten at jeg ikke har møtt på fordommer. Det har jeg faktisk. For jeg har møtt mennesker som mener at det er en skam at jeg tiltrekkes av begge kjønn(er vel helst kvinnedelen de tenker på), at jeg bare ønsker å ha flere muligheter. En fyr var kjempekeen på meg, helt til jeg sa at jeg var bifil. Da trakk han seg unna for han kunne ikke ha noe av at jeg forlot ham for en kvinne(stakkars det mannlige egoet hans ;) ). Jeg har ekser som er veldig for at jeg er bifil, fordi jeg har vært sammen med menn etter dem. For da var det ikke de som gjorde meg lesbisk(wtf lissom?!). Og jeg har blitt møtt med at så lenge jeg er sammen med en mann, så er jeg hetero. Men det er ingenting imot hva andre blir møtt med. Jeg blir sjokkert over hva folk kan lire av seg. Selv til sin nærmeste familie. Foreldre som snur ryggen til barnet sitt fordi de liker en av samme kjønn. Eller at de ikke føler seg som det kjønnet de ble tildelt ved fødselen. Nå kjenner jeg at jeg nærmer meg en rant om transrettigheter og. Men det får jeg ta i et annet innlegg.

Poenget mitt er at jeg har våknet. Og jeg vil være mer verbal og mer synlig i det skeive miljøet. Som f.eks. på Pride. Og dele mer skeive ting både her og på andre sosiale medier. Nå skal jeg lage meg en sein middag og gjøre ferdig noen julegaver.
Husk at:

EPSON MFP image
ooooog følg:

Carpe vita♥

 

#lgbtq+ #utavskapet #bifil #hverdagsskeiv #skeiv

5 kommentarer

Mathilde

08.12.2017 kl.01:07

Du trenger ingen gruppe eller bås å stå i. Du er deg, du er fantastisk. Så herlig at du er fri! Et flott menneske er du uansett hvem du kysser,

eller ikke kysser ❤️❤️

Regnbuekaos

15.12.2017 kl.10:07

Mathilde: Takk <3 Og neida, jeg vet jeg ikke trenger det. Men jeg syns og det er viktig å ta et standpunkt og stå for det. Akkurat som om jeg gjør med veganisme. Det er to deler av meg, og sammen med alle de andre delene, så utgjør de meg. Så det handler ikke så mye om bås eller gruppe, men å være meg. Helt og fullt :)

Mathilde

19.12.2017 kl.00:53

Så utrolig fantastisk at du kan være deg fullt ut! For en befrielse! Og så sterkt og flott at du skriver og deler det. Et ekte forbilde for mange som ikke har funnet sin styrke.

Du er så bra ❤️

Linselus

15.01.2018 kl.22:36

Åh, føler så sykt akutatt det du skriver.. føler meg ikke som «fullverdig» bifil siden jeg aldri har hatt et forhold med ei jente (bare one-night-stands, vært forelsket i og kysset på byen). Følt meg så alene om dette og at jeg ikke kan kalle meg bifil siden jeg ikke har vært i et forhold - litt fint å ikke føle meg alene om det...

( btw: elsker å følge deg på vegansappen! )

Regnbuekaos

17.01.2018 kl.20:57

Linselus: Så trist at du og føler det sånn! Men som jeg skriver i innlegget mitt, så er vi og like skeive som homofile og lesbiske. Du kan helt trygt kalle deg bifil og skeiv <3 Vi må bare ta steget og være stolte av det :)

Og takk for at du følger med på VeganSnappen <3

Skriv en ny kommentar